De beste tips voor zachte voeten met direct resultaat

Zo krijg je weer heerlijk zachte voeten

Wil je weer zachte voeten? Voelt de huid van je voeten droog en hard aan? Misschien ontstaan er zelfs al wat barstjes op de huid van je hiel, of voel je onder je voeten een ontsierende eeltlaag zitten. Gelukkig een aantal goede tips om weer zachte voeten te krijgen. Zelfs een baby zal jaloers op jouw voeten zijn!

Op deze pagina vind je tips om weer zachte voeten te krijgen. Ze zijn vooral geschikt voor voeten waarvan de huid op plekken hard en droog aanvoelt, of wanneer je het gewoon fijn vindt om je voeten eens goed te verzorgen en verwennen. Wanneer je de behandeling af en toe herhaalt, geef je eelt geen kans. Ook voorkom je er klachten zoals een likdoorn of diepe hielkloven mee.

3 beste tips voor zachte voeten

De belangrijkste reden waarom je voeten niet zacht aanvoelen, is dat er bijna altijd een laagje eelt onder je voeten en aan de zijkanten van je hiel zit. Deze eeltlaag voelt vaak hard en droog aan. Je hebt er ook wat minder gevoel in dan de rest van de huid op je voeten. Deze harde laag ontstaat door druk en wrijving, bijvoorbeeld doordat je veel loopt of staat. Ook strakke schoenen of veel lopen op slippers zorgen ervoor dat je lichaam eelt aanmaakt. Er zijn nog meer oorzaken van eelt, die je voeten minder zacht laten aanvoelen.

Tip #1: Neem regelmatig een warm voetenbad

Een voetenbad maakt de eeltlaag op je voeten week. Het is de perfecte voorbereiding voor een behandeling om zelf je eelt te verwijderen, bijvoorbeeld met een elektrische voetvijl of puimsteen.

Een voetenbad geeft ook een heerlijk ontspannen gevoel, direct wanneer je er je voeten in plaats. Het vermindert stress, werkt goed tegen spierpijn. Wanneer je het voetenbad vult met warm water en er badzout of badolie aan toevoegt, stap je er meer heerlijk zachte voeten uit. Laat je voeten tien minuten tot een kwartier weken. Voor extra zachte voeten behandel je je voeten na het voetenbad met een scrubgel, puimsteen of elektrische voetvijl.

Dit voetenbad met bubbels en warmhoudfunctie voor slechts 29 euro kopen?

Tip #2: Gebruik eeltsokken

Eeltsokken zijn speciale plastic sokken, gevuld met een werkzame stof die dode huidcellen losweekt. Eeltsokken laat je ongeveer een half uur tot drie kwartier om je voeten zitten. Dan hoef je alleen nog maar te wachten. Binnen een dag of vier laat al de harde en droge huid van je voeten los.

Eeltsokken zijn daarmee een van de meest gemakkelijke manieren om van eelt af te komen. Je krijgt er na één behandeling weer superzachte voeten van, al moet je meestal wel een weekje wachten voordat het resultaat er echt is. Lees meer over hoe eeltsokken werken.

Tip #3: Gebruik een hydraterende voetencrème

Smeer je voeten na een voetenbad of behandeling met een elektrische voetvijl in met een hydraterende voetencrème. Het verzacht de huid extra en je krijgt direct het gevoel van zachte voeten. Er bestaan ook speciale eeltcrèmes tegen eelt. Een anti-eeltcrème smeer je op de plekken die hard en droog aanvoelen.

De werkzame stoffen salicylzuur en melkzuur zorgen er vervolgens voor dat dode huidcellen loslaten. Deze dode huidcellen zijn precies de reden waarom je voeten niet zacht aanvoelen. Na een paar weken is je dikke eeltlaag definitief verdwenen. Bovendien gaat eeltcrème de aanmaak van nieuw eelt tegen.

Zachte voeten bijhouden

Heb je inmiddels zachte voeten? Gefeliciteerd! Nu is het zaak om je voeten lekker zacht te houden. De beste manier om dat te doen is je voeten regelmatig bij te houden met een elektrische voetvijl of puimsteen, in combinatie met een hydraterende voetencrème. Het doel hiervan is het ontstaan van eelt te voorkomen. Kijk ook eens naar de oorzaken van eelt. Misschien loop je regelmatig in strakke schoenen, loop of sta je veel. Deze factoren zorgen sneller voor een laagje eelt, waardoor het gevoel van zachte voeten verdwijnt.

Stappenplan voor zachte voeten

Je voeten verdienen de aandacht. Ze dragen de hele dag je gewicht en brengen je op de plek waar je wilt zijn. Een goede voetverzorging is dus echt de basis van een goede hygiëne. Bovendien is het gevoel van mooie en verzorgde zachte voeten onbetaalbaar. Volg deze stappen en geniet binnen no-time van heerlijk zachte voeten!
  1. Neem 15 minuten een warm voetenbad met badzout of badolie toe.
  2. Droog je voeten goed af.
  3. Scrub je voeten met een puimsteen of elektrische voetvijl.
  4. Spoel je voeten kort af.
  5. Droog je voeten opnieuw goed af.
  6. Smeer je voeten in met een hydraterende voetencrème.

Voetenbad kopen

Tip: neem je regelmatig een voetenbad in een teil of emmer? Overweeg dan eens een professioneel voetenbad te kopen. Die warmt automatisch voor je op, heeft een lekkere massagestand voor een heerlijke voetmassage en zorgt zo voor nog meer genot. Sommige voetenbaden hebben zelfs een bubbelbad ingebouwd. Zo geniet je ook thuis van een heerlijke spa behandeling!

Beeld: Africa Studio/Shutterstock.com