Stappenplan eelt verwijderen, zo ben je er snel vanaf!

Volg deze stappen om zelf eelt te verwijderen.

Eelt is een verdikking van de bovenste laag van je huid. Deze laag overtollige huid voelt hard en gevoelloos aan. Het is dode huid, die je eenvoudig zelf verwijdert door dit stappenplan eelt verwijderen te volgen.

Er zijn verschillende manieren om zelf eelt te verwijderen, waarvoor we je de zes beste tips tegen eelt graag geven. Welke manier je ook kiest, het is belangrijk om niet al je eelt weg te halen. Een dunne laag eelt biedt namelijk een goede bescherming voor de huid van je voeten.

Stappenplan eelt verwijderen

Voordat je het stappenplan om zelf eelt te verwijderen gaat volgen, kies eerst de manier waarop je jouw eelt wilt verwijderen. Voor de onderstaande stappen raden we eeltsokken, eeltpleisters, een puimsteen of een elektrische eeltverwijderaar aan.
Beste tip tegen eelt is een elektrische voetvijl

Stap 1: Eelt weken

Voordat je de behandeling start, neem je een voetenbad of warme douche. Het eelt wordt zacht na ongeveer 10 minuten tot een kwartier badderen of douchen.

Goede tips tegen eelt zijn eeltsokken

Stap 2: Scrubben

Geef je voeten eventueel een scrub behandeling voordat je verder gaat. Droog je voeten daarna goed af met een handdoek.

Beste tips tegen eelt eeltcreme smeren

Stap 3: Verwijder het eelt

Je bent nu klaar om je eelt te verwijderen. Gebruik hiervoor een puimsteen, eeltschraper, eeltsokken of een elektrische voetvijl. Zorg er bij gebruik van een puimsteen of elektrische voetvijl wel voor dat je altijd een klein laagje eelt laat zitten. Ben je bang dat je per ongeluk teveel eelt weghaalt, kies dan voor eeltsokken of eeltpleisters. Deze beschermen je gezonde huid altijd.

Eelt wehalen tips met puimsteen

Stap 4: Was je voeten en droog ze af

Klaar met de behandeling? Spoel je voeten nu goed af onder een warme kraan, of neem een warme douche. Droog je voeten na het wassen goed af.

Zelf eelt verwijderen met een eeltschraper

Stap 5: Gebruik een voetencrème

Smeer je voeten in met een vochtinbrengende voetencrème. Op die manier zorg je ervoor dat de huid van je voeten niet opnieuw uitdroogt en voorkom je nieuwe eeltvorming. Overweeg eventueel een speciale eelt crème te gebruiken om je huid nog zachter en gladder te maken.

Zelf eelt verwijderen met een eeltschraper

Stap 6: Herhaal de stappen regelmatig

Voorkom dat er een nieuwe laag eelt ontstaat. Gebruik ongeveer twee keer per week een voetencrème of puimsteen, zodat de huid van je voeten niet opnieuw de kans krijgt om te verharden. Let er ook op dat je de bron van je eeltvorming aanpakt. Passen je schoenen goed? Zitten ze niet te strak, of heb je last van wrijving of druk op bepaalde plekken van je voet?

Bekijk in ieder geval de belangrijkste oorzaken van eelt en neem ze zoveel mogelijk weg. Welke manier om eelt te verwijderen kies jij? Zelf raden we hiervoor eeltsokken of een elektrische voetvijl aan.

De beste oplossing tegen eelt? Probeer eens een elektrische voetvijl

Wil je echt op een eenvoudige manier effectief zelf je eelt verwijderen? Probeer het met een elektrische voetvijl. Het apparaatje bestaat uit een handgreep, met aan het uiteinde een draaiende roller. De roller is voorzien van speciale diamantkristallen die eelt en harde huid snel verwijderen. Je voeten voelen direct weer lekker glad en zacht.

Beste tip tegen eelt is een elektrische voetvijl
Scholl elektrische voetvijl

Om van eelt op je voeten af te komen, is een elektrische voetvijl echt ideaal. We spreken uit ervaring en raden het iedereen aan. Vooral de elektrische voetvijlen van het merk Scholl zijn effectief. Professionele pedicures gebruiken hem ook. Scholl is een bekend merk en maakt betrouwbare en veilige voetverzorgingsproducten van hoge kwaliteit.

Voor slechts iets meer dan 30 euro heb je er al een in huis. Een echte aanrader dus! Hebben? Bekijk en koop de Scholl elektrische voetvijl op bol.com.

De voordelen van een elektrische voetvijl

Bron hoofdbeeld: Africa Studio/Shutterstock.com