Hielkloven behandelen? Zo doe je dat

Behandel je hielkloven op tijd en voorkom pijnklachten

Last van hielkloven en wil je weten hoe je er vanaf komt? Hielkloven zijn het gevolg van een extreem droge huid met eeltagen. De kloven raken gemakkelijk geïrriteerd en voelen soms zelfs erg pijnlijk.

Hielkloven komen veel voor. Vooral wanneer je last hebt van droge voeten en de elasticiteit van de huid door ouderdom afneemt. In eerste instantie geven hielkloven geen klachten en is het hooguit niet zo’n fris gezicht. Zodra hielkloven of barsten te diep worden, veroorzaken ze vaak veel pijn. Zaak dus, om op tijd je hielkloven te behandelen.

Wat zijn hielkloven?

Hielkloven of kloven in de hiel zijn scheuren of barsten van de huid op de hiel. Ze zijn het gevolg van eeltvorming in combinatie met een droge huid. Je loopt een groter risico als je voeten regelmatig nat zijn, vooral in combinatie met kou en schurend schoeisel. Deze factoren versterken de druk en wrijving, waardoor er een laag overtollig eelt op de hiel ontstaat.

Deze eeltlaag droogt juist sneller uit en scheurt of barst vervolgens door deze uitdroging. Water en zeep of middelen tegen zweetvoeten kunnen het ontstaan van hielkloven versnellen. Wanneer je niets aan hielkloven doet, krijg je last van meerdere witte kloofjes en verticale barsten. De kloven beginnen soms zelfs te bloeden, wat erg pijnlijk kan zijn.

Oorzaken van hielkloven

De belangrijkste oorzaak van hielkloven is een uitgedroogde huid. De huid wordt dikker door eeltvorming en de onderliggende huid krijgt geen kans om goed te herstellen. De vochtbalans raakt in de war. In het begin heb je nog niet zoveel klachten van hielkloven. Het niet behandelen van hielkloven maakt het alleen maar erger. Op termijn gaat het vaak jeuken, gevolgd door pijn en zelfs bloedingen.

De oorzaken van hielkloven op een rij:

Hielkloven behandelen

Hielkloven behandelen en voorkomen kan met verschillende middelen. Heb je al last van hielkloven, dan werkt een speciale voetencrème tegen hielkloven vaak erg goed. Probeer een herstellende voetencrème en wacht tot je na een aantal weken zichtbaar verbetering ziet. Het is belangrijk de crème twee keer per dag aan te brengen op schone en droge voeten. Masseer de voetencrème goed in, ook bij de kloofjes. Ook na herstel is het belangrijk om te voorkomen dat je voeten uitdrogen. Blijf daarom een crème gebruiken als je gevoelig bent voor uitdroging.

Wanneer je hielkloven zijn verdwenen, is het zaak om ervoor te zorgen dat er geen nieuwe droge eeltlaag op je hiel ontstaat. Behandel je voeten en hiel regelmatig met een elektrische voetvijl of puimsteen voorkom je dat. Zolang je zichtbaar zachte en gladde voeten hebt, is het risico op het ontstaan van nieuwe hielkloven erg klein. Kortom, besteed aandacht aan je voeten en geniet van een gezonde huid.

De beste oplossing tegen hielkloven? Probeer deze klovenzalf

Wil je echt op een eenvoudige manier effectief zelf van je hielkloven af? dan moet je deze speciale klovenzalf hebben. De Gehwol klovenzalf maakt kloofjes in de droge huid op je hielen en op andere plekken snel minder erg. Na een aantal behandelingen verdwijnen je hielkloven helemaal. Perfect voor de behandeling van gebarsten eelt en ruwe huid.

Hielkloven behandelen met Gehwol klovenzalf
Gehwol Klovenzalf tegen hielkloven

Na ongeveer 3 behandelingen met dit anti klovenmiddel zie je al vermindering van de kloven en voelt je huid minder hard en droog, tot je hielkoven helemaal verdwijnen. Je hoeft je niet meer te schamen voor je gekloofde hielen en hebt geen last meer van droge voeten of eelt op je hiel. De producten van Gehwol worden veelvuldig gebruikt door professionals zoals pedicures en sporters.

Voor slechts iets meer dan 10 euro heb je er al een grote tube in huis, waar je lang mee vooruit kan. Een echte aanrader dus! Hebben? Bekijk en koop Gehwol Klovenzalf op bol.com.

De voordelen van Gehwol Klovenzalf

Bron hoofdbeeld: Phuangphech/Shutterstock.com