Likdoorn behandelen? Zo ben je snel weer van de pijn af

Likdoorn behandelen? Dat doe je zo

Wil je een likdoorn behandelen? Heb je een pijnlijke plek op je voet en zie je een duidelijk rond plekje met een donkere kern? Grote kans dat je te maken hebt met een likdoorn. Een likdoorn is een pijnlijke eeltplek en staat ook wel bekend als eksteroog of clavus.

Een likdoorn is gelukkig niet ernstig, maar kan wel behoorlijk veel pijn doen. Vooral tijdens het lopen of staan voel je hem duidelijk zitten. Ook het aantrekken van schoenen doet vaak pijn.

Wat is een likdoorn precies?

Een likdoorn is een relatief klein plekje verdikte huid. Deze eeltplek zit duidelijk op één plek en doet pijn doordat hij druk naar binnen uitoefent. Sommige mensen ervaren zelfs zoveel pijn dat lopen of sporten helemaal niet meer gaat.

Hoe ontstaat een likdoorn?

Een likdoorn (clavus) ontstaat door ongelijke druk of wrijving op een deel van je voet. Dat komt bijvoorbeeld door slecht passende schoenen, overgewicht of een afwijking aan de voeten. Bekijk hoe eelt ontstaat en voorkom het ontstaan van een pijnlijke likdoorn.

Eelt ontstaat door druk of wrijving. Bij een likdoorn (eksteroog) concentreert deze eeltlaag zich op één punt. De vorming van eelt gaat door, totdat je de oorzaak van eelt weghaalt. Een likdoorn doet zo’n pijn doordat het harde laagje dode huidcellen steeds dikker wordt en harder op de gevoelige huid eronder drukt.

Likdoorn verwijderen

Bij het verwijderen van een likdoorn is het belangrijk om eerst de oorzaak aan te pakken. Koop goed passende schoenen als ze knellen of niet goed zitten, verlies gewicht, zorg voor droge voeten en wissel je sokken regelmatig.

Elke dag een warm voetenbad nemen helpt om de likdoorn week te maken. Daarna kun je starten met het verwijderen van je likdoorn. Daarvoor raden we aan om een eeltpleister met salicylzuur te gebruiken.

Likdoorn weghalen met een likdoornpleister

Met een eeltverwijderpleister of speciale likdoornpleister laat de likdoorn binnen een aantal dagen uit zichzelf los. Heb je meerdere eeltplekken? Gebruik dan eeltsokken om je hele voet te behandelen. Met een elektrische voetvijl of puimsteen houd je je voeten na de behandeling eeltvrij en zacht.
Scholl likdoornverwijderpleisters
Likdoornpleisters kopen?

Een likdoornpleister met salicylzuur werkt heel goed tegen likdoorns. Met een likdoornverwijderpleister verwijder je snel en effectief likdoorns. Je plakt de pleister op de likdoorn, waarna deze direct de pijn en druk van een likdoorn verlicht.

De werkzame stof in de pleister maakt je likdoorn zo zacht dat je ze pijnloos verwijdert. Likdoornpleisters zijn dermatologisch getest en niet schadelijk voor de gezonde huid. Ze zorgen ervoor dat alleen de dode huidcellen loslaten. Bekijk en koop likdoorn verwijderpleisters op bol.com.

Likdoorn voorkomen? Probeer eens een elektrische voetvijl

Met een elektrische voetvijl en eeltverwijderaar houd je jouw voeten vrij van overtollig eelt en krijgen likdoorns geen kans. Het apparaat bestaat uit een handgreep, met aan het uiteinde een draaiende roller. De roller is voorzien van speciale diamantkristallen die eelt en voorbehandelde likdoorns snel verwijderen. Je bent snel van je pijn af, of voorkomt dat er pijnlijke likdoorn kan ontstaan.

Beste tip tegen eelt is een elektrische voetvijl
Scholl elektrische voetvijl

Om van likdoorns op je voeten af te komen, is een elektrische voetvijl echt ideaal. We spreken uit ervaring en raden het iedereen aan. Vooral de elektrische voetvijlen van het merk Scholl zijn effectief. Professionele pedicures gebruiken hem ook. Scholl is een bekend merk en maakt betrouwbare en veilige voetverzorgingsproducten van hoge kwaliteit.

Voor slechts iets meer dan 30 euro heb je er al een in huis. Een echte aanrader dus! Hebben? Bekijk en koop de Scholl elektrische voetvijl op bol.com.

De voordelen van een elektrische voetvijl

Bron hoofdbeeld: Funstock/Shutterstock.com