Puimsteen kopen? Zo werkt het en dit zijn de beste

Waarom zou je een puimsteen kopen?

Een puimsteen is een blokje vulkanisch natuursteen. Je schuurt er de eeltlaag op je handen of voeten als het ware mee weg. Deze behandeling herhaal je regelmatig, totdat je huid weer heerlijk glad aanvoelt.

Een puimsteen is een zeer licht aanvoelend stukje vulkanisch gesteente met veel kleine holtes. Puimsteen heeft hierdoor een schurende en peeling werking op de huid. Deze werking is al sinds de oudheid bekend. Op deze pagina lees je meer over alle voordelen van puimstenen, maar zijn we ook eerlijk over de nadelen. Direct alle soorten puimstenen zien of meteen een puimsteen kopen? Bekijk en vergelijk ze allemaal.

6 redenen om een puimsteen te kopen

Wat is het voordeel van een puimsteen?

Het grootste voordeel van een puimsteen is de natuurlijke manier waarop je er thuis zelf eelt mee verwijdert. Je maakt de huid van je voeten al binnen enkele keren gebruik mooi glad, zonder risico op beschadigen van je huid. Een ander voordeel van puimsteen is dat hij naarmate je hem vaker gebruikt, steeds minder grof aanvoelt. Dat maakt het mogelijk om later ook de meest gevoelige delen van je voet en tenen te behandelen.

Hoe werkt een puimsteen precies?

Een puimsteen is een blokje vulkanisch natuursteen dat vrij grof aanvoelt. Het poreuze materiaal is heel licht en heeft door alle gaatjes en kleine randjes aan de oppervlakte een schurend effect op de huid. Terwijl je de puimsteen over je eelt beweegt, schraap je daarmee telkens een laagje van het eelt weg.

Door deze behandeling elke dag of week te herhalen, krijg je uiteindelijk zachte voeten zonder eelt. Ook voorkom je ermee dat nieuwe eeltlagen doorgroeien. Een puimsteen heeft daarmee ook een preventieve werking.

Hoe gebruik je een puimsteen?

Koop een puimsteen en je hebt een voordelige manier om zelf je eelt te verwijderen. Je gebruikt een puimsteen door hem met lichte druk over je eelt te bewegen. Stop na enkele keren en herhaal dezelfde handeling de volgende dag.

Tip: Neem voor het beste resultaat elke keer voor gebruik een voetenbad. Volg het onderstaande stappenplan voor het gebruik van een puimsteen.

Stappenplan voor het beste resultaat met een puimsteen

  1. Neem een warm voetenbad van 10 minuten.
  2. Kijk of je eeltplekken zacht aanvoelen.
  3. Maak de puimsteen nat met warm water.
  4. Wrijf met lichte druk in cirkelvormige bewegingen over je eeltplekken.
  5. Spoel je huid af en herhaal de behandeling nog een keer.
  6. Spoel tussen de verschillende bewegingen ook de puimsteen regelmatig af.
  7. Droog je huid af.
  8. Breng een hydraterende crème aan op de behandelde plekken.

Tip: Ben je klaar met de behandeling en heb je je voeten ingesmeerd met een vochtinbrengende crème? Trek dan sokken aan. Op die manier verbetert en versnel je het resultaat.

Wat kun je na de behandeling met puimsteen verwachten?

Wanneer je de huid van je voeten na elke behandeling goed verzorgt met een laagje olie of crème, geniet je snel van een heerlijk zacht aanvoelende huid. Gebruik kokosolie, amandelolie, bodylotion of een speciale vochtinbrengende crème voor de nabehandeling Het resultaat verbetert nog meer als je het elke dag herhaalt, totdat je eeltlaag helemaal weg is. Je huid gaat weer glanzen en voelt uiteindelijk zacht en soepel aan.

Doet het pijn om een puimsteen te gebruiken?

Nee, het gebruik van een puimsteen is niet pijnlijk, zolang je niet te lang of te hard over je huid wrijft. Mijd de gevoelige plekken waar weinig tot geen eelt zit. Als je te hard wrijft, kunnen er kloofjes ontstaan die gemakkelijk infecteren. Eventueel is een elektrische voetvijl een goed alternatief. Een elektrische voetvijl schakelt namelijk automatisch uit wanneer de druk op je huid te hoog wordt.

Koopgids verschillende soorten puimsteen

Verschillende vormen puimsteen

Puimstenen zijn te koop in verschillende vormen, maar meestal rond, vierkant of rechthoekig van vorm. De blokjes of rondjes hebben een handzaam formaat, zodat je ze gemakkelijk vasthoudt en met goede controle en precisie over je eelt beweegt.

Verschillende materialen puimsteen

Een klassieke puimsteen is gemaakt van poreus vulkanisch gesteente. Het is op vulkanische locaties gewonnen en wordt vervolgens bewerkt tot handzame formaten. Italiaanse puimstenen worden gevonden op het vulkanische eiland Lipari, in de buurt van Sicilië. Andere puimstenen zijn afkomstig uit Griekenland, IJsland en Duitsland (regio Eifel).

Er bestaan verschillende soorten puimsteen, ook wel bims genoemd. Naast puimstenen van vulkanisch gesteente, bestaan er ook puimstenen van silliglass. Een kunstmatige variant van siliconen en kunstglas, met dezelfde eigenschappen als klassieke puimsteen.

Andere functies van puimsteen

Puimsteen kun je niet alleen voor je eeltplekken gebruiken. Het materiaal heeft bijzondere eigenschappen, waardoor je het ook voor allerlei andere klusjes kan gebruiken.

Ontharen met puimsteen

Met een puimsteen is het mogelijk om jezelf op een natuurlijke en zachte manier te ontharen. Wil je dit doen? Volg dan dezelfde werkwijze als bij eelt verwijderen. Neem een warme douche of bad en maak de puimsteen nat. Wrijf in cirkelvormige bewegingen over de behaarde huid.

WC schoonmaken met puimsteen

Een puimsteen is een perfect middel om hardnekkige bruine vlekken of kringen van je wc-pot te verwijderen. Voor het beste resultaat besprenkel je de puimsteen met wc-reiniger. Maak vervolgens schrobbende bewegingen totdat de kring of streep verdwenen is.

Pluisjes of haren van kleding halen

Een puimsteen is heel geschikt om pluisjes en haren van kleding te verwijderen. Leg je kledingstuk plat neer en wrijf in cirkelvormige bewegingen over je kleding. Gebruik hiervoor een droge puimsteen. Hard duwen is niet nodig.

Hoe vaak gebruik je een puimsteen voor het beste resultaat?

Wanneer je nog een vrij dikke eeltlaag hebt, gebruik je een puimsteen gerust elke dag. Herhaal de behandeling totdat je tevreden bent over het resultaat. Je voeten zijn weer glad en lekker zacht. Gebruik je puimsteen daarna tenminste een keer per maand. Zo blijft je huid eeltvrij en geniet je van blijvend mooie voeten. Loop je veel, of heb je een staand beroep? Dan mag je een puimsteen vaker gebruiken.

Een puimsteen goed onderhouden doe je zo

Een puimsteen heeft een klein beetje onderhoud nodig om er hygiënisch mee te werken. Ook verleng je de levensduur wanneer je een puimsteen goed onderhoudt. Gelukkig is het erg gemakkelijk:

Wanneer moet je een puimsteen vervangen?

Een puimsteen is een steen die langzaam slijt. Elke keer wanneer je een laagje eelt verwijdert, verdwijnt er ook een klein laagje van de puimsteen. Je merkt vanzelf wanneer je puimsteen vervangen moet worden. Het oppervlak wordt te glad om nog effectief eelt te verwijderen, of je merkt dat de steen te klein wordt om hem nog goed vast te kunnen pakken. Op dat moment kun je het beste een nieuwe puimsteen kopen.

Wat zijn de beste puimstenen in 2021?

De beste puimsteen kopen? Let op de volgende eigenschappen:

Puimsteen kopen?

Een puimsteen kopen geeft je de perfecte controle over je eigen huid. Voorkom pijnlijke likdoorns en maak je huid weer zacht. Geniet van het heerlijk gladde gevoel van een goed verzorgde huid!
De beste puimsteen
De beste puimsteen

Met deze puimsteen in voetvorm is eelt verwijderen van je lichaam een stuk eenvoudiger. Om het eelt weg te halen, wrijf je met de scrub over de plek waar het eelt zit. Vervolgens zien je voeten en/of handen er weer goed uit en voelen ze heerlijk zacht aan! De puimsteen meet 9 x 5,5 centimeter en is 2,5 cm dik.

Hij is in de vorm van een voet en is voorzien van een touwtje, waardoor het ook makkelijk is om hem bijvoorbeeld op te hangen en te gebruiken na een bad of douche.

Bron hoofdbeeld: AWP76/Shutterstock.com