Pijnlijke eeltplek onder je voet? Zo kom je er snel vanaf

Heb je last van pijnlijk eelt op de voeten?

Voel je een brandende pijn op de plek waar je eelt zit? Merk je het vooral tijdens het lopen of is de pijn al de hele tijd aanwezig? Teveel eelt op je voeten zorgt voor druk, vooral als je schoenen aan hebt.

De pijn voelt erg vervelend en is stekend of brandend. Het lijkt soms wel alsof iemand een speld in je voet steekt! Ook voel je het voortdurend als je loopt en leidt je echt af van de dingen waar je mee bezig bent. Het is wel duidelijk: pijnlijk eelt op de voeten, daar wil je snel vanaf!

Wat is de oorzaak van pijnlijk eelt op de voeten?

Waar komt die pijn toch vandaan? Wat is eelt eigenlijk voor vreemd iets? Eelt is een plaatselijke verdikking van je opperhuid en voelt harder en ruwer aan. Normaal gesproken is het een natuurlijke bescherming van je huid. Het ontstaat vooral op plekken waar vaak veel druk of wrijving is. Iedereen heeft wel wat eelt, meestal op de voeten, handen of ellebogen. Alleen schiet eelt soms zijn doel voorbij.

Pas op voor een steeds dikkere laag eelt

Want doe je er niets aan? Dan wordt de laag eelt op de voeten na verloop van tijd steeds dikker. Dat ziet er ten eerste vaak niet zo fris en gezond uit, maar kan zelfs pijn gaan doen. Te veel eelt geeft namelijk extra druk op de huid eronder. Op die plek voel je dan vooral een brandende of zelfs stekende pijn.

De gevolgen van dit overtollige eelt

Auw! Wondjes onder het eelt

Soms ontstaat door die hoge druk zelfs een wond onder het eelt. Op de plek waar je pijnlijk eelt op de voeten hebt, zie je dan aan de buitenkant niet zoveel. Wel voel je een vervelende pijn. Pas als je het eelt voorzichtig verwijdert, dan zie je de wond verschijnen.

Kapotte huid en barsten ontstaan door eelt

Een andere oorzaak van pijnlijk eelt is een kapotte huid. Als de eeltlaag namelijk erg dik is, dan barst het open. Er ontstaat dan een zogenaamde ‘fissuur’, een wond in de huid.

Let op: heb je diabetes of een circulatiestoornis? Let dan goed op, want in dat geval kan dit leiden tot gevaarlijke infecties. Het is in ieder geval belangrijk om er snel wat aan te doen en naar je huisarts te gaan.

Hoe herken je pijnlijk eelt op de voeten?

Heb je pijn aan je voeten door eelt? Ten eerst: balen! Ten tweede: zorg ervoor dat je de (dikke) eeltlaag dunner maakt of helemaal verwijderd. Daardoor neemt de druk in je schoenen direct af en vermindert de wrijving.

Op de plek waar je pijn hebt, is het eelt duidelijk zichtbaar en voelt het als een harde laag huid. Meestal heb je op die plek ook wat minder gevoel. Met een elektrische voetvijl verwijder je het eelt eenvoudig en zonder pijn in dunne laagjes. Ook als je pijn veroorzaakt wordt door een wondje onder het eelt, is het belangrijk om de eeltlaag erboven eerst te verwijderen. Het wondje wordt dan vanzelf zichtbaar en krijgt de kans om te herstellen en behandeld te worden.

Zelf pijnlijk eelt verwijderen?

Hoewel een klein beetje eelt op je voeten je huid juist beschermt, is dat een ander verhaal als je er echt last van hebt. Zelf kun je pijnlijk eelt verwijderen door gebruik te maken van een voetvijl. Voor het meest optimale resultaat is een elektrische voetvijl de beste oplossing. Hiermee maak je de laag eelt direct dunner.

Een dunnere laag eelt neemt de druk en de pijn namelijk weg. En zit er een wondje onder het eelt? Dan krijgt deze de kans om goed te genezen. Met een elektrische voetvijl heb je dus de perfecte controle over de laag die je weghaalt.

Yes! Eindelijk weer zachte voeten zonder eelt!

Om van pijnlijk eelt op de voeten af te komen, is een elektrische voetvijl echt ideaal. We spreken uit ervaring en raden het iedereen aan. Vooral de elektrische voetvijlen van het merk Scholl zijn het meest bekend en de beste optie om zelf eelt te verwijderen. Verwijder het eelt op je voeten en:

De beste oplossing tegen eelt? Probeer eens een elektrische voetvijl

Wil je echt op een eenvoudige manier effectief zelf je eelt verwijderen? Probeer het met een elektrische voetvijl. Het apparaatje bestaat uit een handgreep, met aan het uiteinde een draaiende roller. De roller is voorzien van speciale diamantkristallen die eelt en harde huid snel verwijderen. Je voeten voelen direct weer lekker glad en zacht.

Beste tip tegen eelt is een elektrische voetvijl
Scholl elektrische voetvijl

Om van eelt op je voeten af te komen, is een elektrische voetvijl echt ideaal. We spreken uit ervaring en raden het iedereen aan. Vooral de elektrische voetvijlen van het merk Scholl zijn effectief. Professionele pedicures gebruiken hem ook. Scholl is een bekend merk en maakt betrouwbare en veilige voetverzorgingsproducten van hoge kwaliteit.

Voor slechts iets meer dan 30 euro heb je er al een in huis. Een echte aanrader dus! Hebben? Bekijk en koop de Scholl elektrische voetvijl op bol.com.

De voordelen van een elektrische voetvijl

Bron hoofdbeeld: Siam.pukkato/Shutterstock.com