Eelt voorkomen? Zo doe je dat.

Eelt voorkomen is gemakkelijker dan je denkt

Om eelt te voorkomen is het belangrijk dat je eerst weet waar de oorzaak ligt. Gelukkig zijn er effectieve manieren om eelt te voorkomen en om bestaande eeltlagen eenvoudig te verwijderen. Wel is het altijd belangrijk dat je de oorzaak van je eelt achterhaalt, want voorkomen is altijd beter dan genezen.

Wanneer je de oorzaak van je eelt niet wegneemt, komt het na verwijdering namelijk bijna altijd terug.

Eelt voorkomen doe je zo

De belangrijkste dingen die je kunt doen om eelt te voorkomen, is het dragen van goed passende sokken en schoenen. Zorg ervoor dat je niet te zwaar bent en je voet dus tijdens het lopen niet te zwaar belast. Gebruik eventueel een steunzooltje om de verdeling van je gewicht op je voeten te verbeteren. Verzorg je voeten verder goed en voorkom zweetvoeten. Vermijd daarnaast het lopen op slippers of schoeisel met een dunne zool.

Top 5 manieren om eelt te voorkomen

Eelt voorkomen is beter dan genezen

Eelt is een reactie van je huid op wrijving of druk. Het ontstaat ook door extreem droge voeten of juist zweetvoeten. Ook je leeftijd, gewicht en erfelijkheid spelen een rol bij de snelheid waarmee overtollig eelt groeit. Om te voorkomen dat je opnieuw of nog meer eelt krijgt, is het altijd goed om de oorzaken van eelt op te sporen.

Zodra je die oorzaken voor zover mogelijk oplost, voorkom je dat er na de behandeling opnieuw eelt, hielkloven of zelfs een pijnlijke likdoorn ontstaat. Het is in ieder geval een goed idee om je voeten goed te verzorgen. De onderstaande hulpmiddelen helpen niet alleen om eelt te verwijderen, maar ook om eelt te voorkomen.

6 beste manieren om zelf eelt te verwijderen

Hoe kom je van eelt af? Daar bestaan volgens ons zes goede manieren voor. Van elektrische voetvijl tot eeltsokken en speciale eeltcrème. We zetten ze op volgorde van effectiviteit hieronder voor je op een rij.
Elektrische voetvijl eeltverwijderaar

1. Elektrische voetvijl

Gemakkelijk en veilig.
Eeltsokken eeltverwijderaar

2. Eeltsokken

Overtollige huid laat los.
Eeltcreme eeltverwijderaar

3. Eeltcrème

Eenvoudig smeren.
Puimsteen eeltverwijderaar

4. Puimsteen

Maakt eeltplekken dunner.
Eelt verwijderen met eeltpleisters

5. Eeltpleisters

Eenvoudig plakken.
Eelt verwijderen met een mesje

6. Eeltschraper

Schaven met een mesje.

De beste oplossing tegen eelt? Probeer eens een elektrische voetvijl

Wil je echt op een eenvoudige manier effectief zelf je eelt verwijderen? Probeer het met een elektrische voetvijl. Het apparaatje bestaat uit een handgreep, met aan het uiteinde een draaiende roller. De roller is voorzien van speciale diamantkristallen die eelt en harde huid snel verwijderen. Je voeten voelen direct weer lekker glad en zacht.

Beste tip tegen eelt is een elektrische voetvijl
Scholl elektrische voetvijl

Om van eelt op je voeten af te komen, is een elektrische voetvijl echt ideaal. We spreken uit ervaring en raden het iedereen aan. Vooral de elektrische voetvijlen van het merk Scholl zijn effectief. Professionele pedicures gebruiken hem ook. Scholl is een bekend merk en maakt betrouwbare en veilige voetverzorgingsproducten van hoge kwaliteit.

Voor slechts iets meer dan 30 euro heb je er al een in huis. Een echte aanrader dus! Hebben? Bekijk en koop de Scholl elektrische voetvijl op bol.com.

De voordelen van een elektrische voetvijl

Bron hoofdbeeld: Maridav/Shutterstock.com