Eeltcrème kopen? Zo werkt het en dit zijn de beste

Waarom zou je eeltcrème kopen?

Eeltcrème smeer je eenvoudig op de harde huid van je voet. Het zorgt ervoor dat deze harde eeltlaag vanzelf loslaat. Meestal zie je het eerste resultaat na een week tot enkele weken. Je huid voelt na gebruik van een eeltcrème meteen soepeler en zachter.

Goede eeltcrèmes dringen in de huid en absorberen snel. Het helpt je eelt te verminderen en is ideaal als aanvullende behandeling bij gebruik van een elektrische voetvijl. Op deze pagina lees je meer over alle voordelen van eeltcrème, maar zijn we ook eerlijk over de nadelen. Direct alle soorten eeltcrèmes zien of meteen een potje eeltcrème kopen? Bekijk en vergelijk ze allemaal.

5 voordelen van eeltcrème kopen

Hoe werkt eeltcrème precies?

Eeltcrème is een smeerbaar middel tegen eelt. Het werkt doordat de crème de werkzame stof salicylzuur en melkzuur bevat. Het salicylzuur zorgt ervoor dat dode huidcellen loslaten. Het melkzuur in eeltcrème verzacht de huid en werkt vochtinbrengend. Daardoor voelt de huid niet meer droog.

Wanneer je je voeten een week lang met eeltcrème behandelt, geniet je na deze tijd direct van zachte voeten met minder eelt eelt. Na een paar weken is je dikke eeltlaag definitief verdwenen. Eeltcrème gaat bovendien de aanmaak van nieuw eelt tegen.

Hoe gebruik je Eeltcrème?

Eeltcreme breng je aan op de plekken waar je last hebt van eelt. Laat de crème een tijdje intrekken tot de eeltcrème helemaal door de huid is opgenomen.

Stappenplan voor het beste resultaat met eeltcrème

  1. Zorg voor droge voeten.
  2. Masseer de Eelt crème 2 keer per dag zachtjes in op de eeltplekken.
  3. Laat de crème een tijdje inwerken.
  4. Herhaal de behandeling totdat je het gewenste soepele resultaat bereikt.

Verschillende soorten eeltcrème

Er bestaan verschillende soorten eeltcrème. Alle crèmes hebben tot doel de huid van je voeten te verzachten en weer mooi glad te maken. Eeltcrèmes onderscheiden zich vooral door de toepassing van werkzame stoffen. Een werkzame stof die daadwerkelijk eelt kan verwijderen wordt ook wel een exfoliator genoemd. Deze stof is meestal salicylzuur. Ben je op zoek naar een eeltcrème die je eelt effectief verwijdert, dan is dat een onmisbaar ingrediënt. Je vindt dit vaak in de eeltcrèmes van Scholl en Gewohl.

Ook bestaan er producten die als eeltcrème worden verkocht, maar eigenlijk niet meer zijn dan een voetencrème om je huid te bevochtigen. In dat geval vind je vooral ingrediënten zoals vitamine E, aloë of mint. Deze voetencrèmes zijn geschikt om de huid van je voeten goed gehydrateerd te houden, maar verwijderen je eelt niet voldoende.

Dikke lagen eelt verwijder je het beste met een elektrische voetvijl, of gebruik eeltsokken. Let bij het kopen van eeltcrème op de werkzame stof. Eeltcrèmes met salicylzuur geven sneller resultaat, maar zijn niet geschikt voor diabetici.

Wat zijn de beste eeltcrèmes in 2021?

De beste eeltcrème die je in Nederland kan kopen, is de eeltcreme van Scholl of een eeltcrème van Gewohl. Deze eeltcremes:
De beste eeltcreme tegen eelt
Eeltcrème kopen?

De beste eeltcrèmes zijn van Scholl, Gehwol of Hansaplast. De Gehwol Eelt Crème vermindert de eeltlaag op je voeten binnen een maand met 96%. De ingrediënten ureum, glycerine en allantoïne maken je eeltlaag los en soepel. Ook is er een lekkere geur toegevoegd, waarmee het aanbrengen van de crème je bijna een spa-gevoel geeft.

Met een eeltcrème verwijder je ook likdoorns en eeltpitten eenvoudig. De eeltcreme verzacht de harde kern, waardoor verwijdering van de likdoorn eenvoudiger gaat.

Bron hoofdbeeld: goffkein.pro/Shutterstock.com