Eelt verwijderen met citroensap? Dit is het recept

Kun je eelt verwijderen met citroensap?

Zowel citroensap als de schil van citroenen helpen om eelt van je voeten en handen te verwijderen. Ook voorkom je met dit geweldige huismiddel hielkloven en andere vervelende gevolgen van een te dikke droge huid.

Het enige wat je nodig hebt om eelt met citroensap te verwijderen is een citroen en een normale grote pleister. Met slechts twee ingrediënten maak je dus zelf je eigen middel tegen eelt. Het resultaat is wat minder snel en goed dan met een van onze andere tips om eelt te verwijderen, maar toch zeker de moeite waard om te proberen als je ervoor openstaat. Vooral voor het eelt op de hielen van je voeten is het gebruik van deze methode erg effectief.

5 redenen om eelt te verwijderen met citroensap

Dit heb je nodig om eelt met citroensap te verwijderen

Eelt verwijderen met citroensap is een natuurlijk middel tegen eelt en tegelijkertijd makkelijk te gebruiken.

Je hebt slechts 3 ingrediënten nodig:

Tip: citroensap is vooral effectief op de hiel van de voet, omdat je de schil van de citroen gebruikt om tegen je eeltplek aan te duwen. De helft van een citroenschil heeft eigenlijk al van nature een pasvorm die perfect op je hiel aansluit.

Stappenplan eelt verwijderen met citroensap

 1. Pak een citroen en snijd hem doormidden.
 2. Knijp de twee helften uit en verzamel het citroensap in een schaaltje.
 3. Hol beide schillen uit.
 4. Druk de schil op de plek waar je last van overtollig eelt hebt (werkt het beste op de hiel).
 5. Plak de grote pleister over de schil.
 6. Laat de schil een nacht zitten.
 7. Herhaal de behandeling de volgende dag met de andere helft van de citroen.
 8. Bekijk het resultaat en herhaal de behandeling indien nodig nog een keer.

Voetenbad met citroensap tegen eelt

Aanvullend op de behandeling met citroenschillen, verbeter je het resultaat door een voetenbad te nemen. Het zuur in citroensap werkt namelijk goed om dode huid of eelt te verwijderen. Laat je voeten hier elke dag ongeveer een kwartier in weken. Dit is het recept:
 1. Maak een teiltje met ongeveer 2 liter warm water klaar.
 2. Pers het citroensap van 1 citroen in het warme water.
 3. Voeg 4 eetlepels zout toe.
 4. Meng het water met de ingrediënten.
 5. Geniet 15 minuten van een heerlijk voetenbad.
 6. Spoel je voeten af met warm water en maak ze goed droog.

Tip: Geen citroensap voorhanden? Voeg dan in plaats van citroensap ongeveer 60 ml natuurazijn aan het water toe. Het zuur in azijn heeft net zoals citroensap een goede werking tegen eelt.

Wanneer zie je resultaat als je met citroensap eelt verwijderen wilt?

Het resultaat van een behandeling met citroensap laat vaak een aantal weken op zich wachten. Afhankelijk van de dikte van de laag met overtollig eelt, is het nodig om de behandeling bovendien elke dag te herhalen. Dat kost niet alleen een hoop citroenen, maar ook veel tijd. Als je die tijd en zin hebt, vooral doen! Zoek je een alternatieve manier om sneller zelf eelt te verwijderen? Dan raden we een elektrische voetvijl of het gebruik van eeltsokken aan. Lees meer over de elektrische voetvijl of hoe eeltsokken werken.

Geen zin in gedoe met citroenen? Voor direct resultaat koop je een elektrische voetvijl. Hieronder lees je er meer over.

De beste oplossing tegen eelt? Probeer eens een elektrische voetvijl

Wil je echt op een eenvoudige manier effectief zelf je eelt verwijderen? Probeer het met een elektrische voetvijl. Het apparaatje bestaat uit een handgreep, met aan het uiteinde een draaiende roller. De roller is voorzien van speciale diamantkristallen die eelt en harde huid snel verwijderen. Je voeten voelen direct weer lekker glad en zacht.

Beste tip tegen eelt is een elektrische voetvijl
Scholl elektrische voetvijl

Om van eelt op je voeten af te komen, is een elektrische voetvijl echt ideaal. We spreken uit ervaring en raden het iedereen aan. Vooral de elektrische voetvijlen van het merk Scholl zijn effectief. Professionele pedicures gebruiken hem ook. Scholl is een bekend merk en maakt betrouwbare en veilige voetverzorgingsproducten van hoge kwaliteit.

Voor slechts iets meer dan 30 euro heb je er al een in huis. Een echte aanrader dus! Hebben? Bekijk en koop de Scholl elektrische voetvijl op bol.com.

De voordelen van een elektrische voetvijl