Eeltsokken kopen? Zo werken ze en dit zijn de beste

Waarom zou je eeltsokken kopen?

Eeltsokken zijn speciale sokken met daarin een werkzame stof die het eelt uitdroogt. Na enkele dagen tot een week gaat je voet vervellen en laat het eelt vanzelf los. Wat overblijft is een schone en zachte huid, zonder vieze eeltplekken.

Goede eeltsokken geven snel resultaat, alhoewel het vervellen voor sommige mensen er wat heftig uit kan zien. Toch zijn eeltsokken een effectieve manier om zelf je eelt weg te halen. Op deze pagina lees je meer over alle voordelen van eeltsokken, maar zijn we ook eerlijk over de nadelen. Direct alle soorten eeltsokken zien of meteen een setje eeltsokken kopen? Bekijk en vergelijk ze allemaal.

5 redenen om eeltsokken te kopen

Wat is het voordeel van eeltsokken?

Het grootste voordeel van eeltsokken is dat je er zonder al teveel moeite mee van je eelt af komt. Stop je voeten in de met gel gevulde sokken en wacht een uurtje. Dat is alles! Het eelt laat in de dagen na de behandeling vanzelf los. Daarnaast loop je geen risico dat je bij het vijlen of raspen met een eeltschraper per ongeluk teveel eelt weghaalt.

Hoe werken eeltsokken precies?

Eeltsokken zijn speciale sokken die nog het meeste lijken op een paar plastic zakjes in de vorm van een paar voeten. Deze eeltsokken zijn gevuld met een zure gel, die de dode overtollige huid (het eelt) van je huid losweekt. De gel zorgt ervoor dat je huid sneller nieuwe huidcellen aanmaakt. De laag met oude huidcellen laat hierdoor los. Dit proces duurt ongeveer 5 tot 10 dagen. Dat verschilt per persoon.

De meeste eeltsokken bevatten salicylzuur of glycolzuur. Salicylzuur kan in de huid dringen en verzacht de keratine in de huid. Het breekt de dode huid af en start daarmee het vervelproces. Het salicylzuur werkt alleen op de dode huidcellen en heeft geen schadelijke effecten op de zachte gezonde huid van je voeten eronder. Op die manier komt de zachte huid van je voeten vanzelf tevoorschijn!

Hoe gebruik je eeltsokken?

Het gebruik van eeltsokken is een geweldige manier om thuis en zonder dure pedicure van je eelt af te komen. Koop een paar eeltsokken en volg het onderstaande stappenplan voor een duidelijke beschrijving van het gebruik van eeltsokken in de praktijk.

Stappenplan voor het beste resultaat met eeltsokken

  1. Neem voordat je begint eerst een warm voetenbad. Dat verzacht je huid.
  2. Droog je voeten goed af.
  3. Trek de eeltsokken aan.
  4. Blijf ongeveer 60 minuten met de sokken zitten.
  5. Spoel je voeten na gebruik goed af.
  6. Maak je voeten goed droog.
  7. Gebruik na een behandeling met eeltsokken geen hydraterende crèmes. Zo verloopt het vervellen optimaal.

Tip: trek een normale sok over de eeltsok aan. Zo sluit deze goed op je voet aan en komt de werkzame stof perfect in contact met je huid.

Wat kun je na de behandeling met eeltsokken verwachten?

Het vervelproces begint bij de meeste mensen tussen 3 en 5 dagen. Soms duurt het nog wat langer. Dat hangt een beetje af van de dikte van je eeltlaag. Je ziet de huid op je voeten vervellen. Dat is het eelt wat loslaat. Weersta de verleiding om de vellen zelf los te trekken. Dat gaat namelijk helemaal vanzelf en zorgt voor een beter resultaat. Ook het gebruik van een voetencrème of schuurmiddelen zoals een puimsteen of elektrische voetvijl werken na het gebruik van eeltsokken averechts.

De dagen na het gebruik van eeltsokken

Wanneer je de behandeling met eeltsokken hebt afgerond, dan begint het wachten. In principe gaat alles vanzelf, maar geven we je graag een aantal tips voor het beste resultaat.

Tip #1: Neem elke dag een warm voetenbad

De dag nadat je een uur met je voeten in de eeltsokken hebt gezeten, neem je een voetenbad met warm water. Laat je voeten ongeveer een kwartier inweken. Dat bevordert het vervelproces, ook al zie je in de eerste paar dagen nog geen verschil.

Tip #2: Zie je het eelt loskomen? Laat het met rust

Na een aantal dagen zie je dat de overtollige huid op je voeten los begint te laten. Trek deze huid niet los. Na 7 tot 10 dagen zijn je voeten vanzelf weer helemaal zacht en glad.

Tip #3: Gebruik de eerste 10 dagen geen crèmes of zalf

Waarschijnlijk voelt de huid van je voeten na het gebruik van eeltsokken best droog aan. De verleiding is groot om dan een hydraterende crème te gebruiken. Doe dat niet. Na gebruik van eeltsokken is een droge huid juist goed voor het vervelproces. Een dagelijks voetenbad mag wel. Na 10 dagen is het eelt verwijderd en mag je gewoon weer een voetencrème gebruiken.

Doen eeltsokken pijn?

Nee, eeltsokken zorgen niet voor een pijnlijke huid of pijn in je voeten. De gel in de sokken is alleen werkzaam op dode huidcellen en laat je levende, zachte huid met rust.

Let er wel op dat je jouw voeten niet langer dan een uur tot maximaal 90 minuten in de eeltsokken laat zitten.

Vervellen doet geen pijn

Ook het vervellen in de dagen na het gebruik van eeltsokken doet geen pijn. Let er hier ook op dat je niet zelf aan de losse velletjes peutert of ze lostrekt. Wanneer je aan de vervellende huid trekt, loop je het risico dat je ook een deel van de gezonde huid meetrekt. Bij juist gebruik is het risico op pijn door eeltsokken dus verwaarloosbaar klein.

Op internet vind je wel een aantal artikelen waarbij de eeltsokken van Kruidvat voor pijn zorgen. Dit kwam doordat de samenstelling van deze eeltsokken niet goed was. Kortom, een echte uitzondering dus.

Koopgids verschillende soorten eeltsokken

Er bestaan grofweg twee soorten eeltsokken, waarbij vooral de werkzame stoffen het verschil maken. Alle eeltsokken laten daarmee de dode laag huidcellen (eelt) vervellen. De ingrediënten die zorgen voor het losweken van eelt, noemen we ook wel exfolianten. De twee soorten exfolianten zijn eeltsokken op basis van glycolzuur, of salicylzuur.

Eeltsokken met salicylzuur

Eeltsokken met salicylzuur

Salicylzuur is een organisch ingrediënt, dat vooral uit de treurwilg wordt onttrokken. Eeltsokken met salicylzuur zijn iets prijziger, maar wel van betere kwaliteit en met minder risico’s dan de eeltsokken met het goedkope glycolzuur. Wil je eeltsokken met salicylzuur kopen? Let er dan op dat er minimaal 1% salicylzuur in zit. Ook moet de pH-waarde (zuurgraad) tussen de 3 en de 5 zitten, om het vervellen goed op gang te brengen. Dit zijn goede eeltsokken met salicylzuur.
Eeltsokken met glycolzuur

Eeltsokken met glycolzuur

Glycolzuur is een zuur dat vooral van suikerriet afkomstig is. Het is dus een organisch zuur en kan goedkoop worden gemaakt. Dit type eeltsokken is erg voordelig te krijgen, zoals de eeltsokken van Action, Kruidvat of eeltsokken uit China. Wil je eeltsokken met glycolzuur kopen? Let er dan wel goed op dat er minimaal 5 procent glycolzuur in zit. Lagere percentages werken minder goed en zorgen voor te weinig vervelling. Wanneer de concentratie juist te hoog is, loop je het risico op huidirritatie. Tussen 5 en 10 procent zit je altijd goed. Deze eeltsokken zijn perfect.

Wat is het verschil tussen een voetenmasker en eeltsokken?

Wanneer je op zoek gaat naar eeltsokken, kom je ook regelmatig de term ‘voetmasker’ tegen. Een voetmasker en eeltsokken zijn alleen twee totaal verschillende dingen. Een voetenmasker is namelijk vooral een verzorgend product. Je gebruikt het om je voeten weer glad en zacht aan te laten voelen, maar een voetmasker verwijdert geen eelt. Er zit namelijk geen glycolzuur of salicylzuur in.

Eeltsokken zijn echt bedoeld om eelt van je voeten weg te halen. Er worden wel voetmaskers verkocht die ook eelt verwijderen. Dit type voetmasker heeft dan de toevoeging ‘exfoliating voetmasker’. Exfoliating betekent dat het de dode huid verwijdert en binnen enkele dagen zal gaan vervellen.

Wat zijn de beste eeltsokken in 2025?

Bij eeltsokken is het belangrijk dat de verhouding werkzame ingrediënten goed is. Met andere woorden, niet te veel zuur, maar ook niet te weinig. De beste eeltsokken zorgen voor een goed resultaat en hebben geen risico op huidirritatie. Een goede eeltsok:

Hoe vaak mag je eeltsokken gebruiken?

Na het eerste gebruik van eeltsokken heb je wat geduld nodig. Het eindresultaat zie en voel je namelijk pas echt na twee weken. Je bent dan zeker een tijdje van je eelt af. Na verloop van tijd kan er opnieuw eelt ontstaan. Herhaal de behandeling dan gerust.

Een tussenperiode van twee maanden is gebruikelijk. Wanneer je jouw voeten na de behandeling regelmatig bijhoudt met een voetencrème en af en toe een voetenbad, hoef je eeltsokken minder vaak te gebruiken.

Eeltsokken kopen?

We hebben goede ervaringen met de eeltsokken van Footsteps. Werkt uitstekend en is veilig in gebruik (je mag ze maximaal twee uur om je voeten laten zitten). Je verwijdert er bovendien niet alleen je eelt, maar ook huidverdikkingen en zelfs kloofjes mee. Ideaal!

De eeltsokken bevatten een gel die je eelt verwijdert en tegelijkertijd je voeten weer helemaal babyzacht maakt. Ook de eeltsokken van Action, Etos en kruidvat doen hun werk, hoewel de resultaten wel variëren. Kortom, bestel online voor slechts iets meer dan 5 euro per paar en heb je eeltsokken morgen al in huis!

Bron hoofdbeeld: FotoDuets/Shutterstock.com