Elektrische voetvijl kopen? Zo werkt het en dit zijn de beste

Waarom zou je een elektrische voetvijl kopen?

Een elektrische voetvijl is de meest eenvoudige en snelste manier om zonder gedoe van het eelt op je voeten af te komen. Er bestaan meerdere soorten en modellen elektrische voetvijlen, maar allemaal hebben ze een draaiende roller of schijf waarmee je jouw eeltlaag in een handomdraai zelf verwijdert.

Geen kans dat je per ongeluk teveel eelt weghaalt, of regelmatig voor dure pedicures betaalt. Sterker nog, professionele pedicures gebruiken zelf ook elektrische voetvijlen. Dat doe je dus gemakkelijk zelf. Op deze pagina lees je meer over alle voordelen van een elektrische voetvijl, maar zijn we ook eerlijk over de nadelen. Direct alle soorten elektrische voetvijlen zien of meteen een elektrische voetvijl kopen? Bekijk en vergelijk ze allemaal.

Beste tip tegen eelt is een elektrische voetvijl
Scholl elektrische voetvijl

Om van eelt op je voeten af te komen, is een elektrische eeltverwijderaar echt ideaal. We spreken uit ervaring en raden het iedereen aan. Vooral de elektrische voetvijlen van het merk Scholl zijn effectief. Professionele pedicures gebruiken hem ook. Scholl is een bekend merk en maakt betrouwbare en veilige voetverzorgingsproducten van hoge kwaliteit.

Voor slechts iets meer dan 25 euro heb je er al een in huis. Een echte aanrader dus! Hebben? Bekijk en koop de Scholl elektrische voetvijl op bol.com.

5 redenen om een elektrische voetvijl te kopen

Wat is het voordeel van een elektrische voetvijl?

Je hebt de keuze uit verschillende manieren om zelf eelt te verwijderen. Sommige mensen kiezen ervoor om hun eelt met de hand weg te schuren met een puimsteen, of raspen met een eeltschraper. Dit zijn allemaal handmatige manieren om van je eelt af te komen.

Daarnaast kun je ook met eeltsokken, eeltpleisters of een eeltcrème aan de slag gaan, maar daarmee duurt het vaak enkele dagen of zelfs weken voordat je het verschil ziet. Een elektrische voetvijl geeft direct resultaat. Bovendien voorkom je met een elektrische voetvijl dat je per ongeluk teveel eelt weghaalt. De beste elektrische voetvijlen zijn namelijk voorzien van een drukbeveiliging.

Hoe gebruik je een elektrische voetvijl?

Een elektrische voetvijl is eenvoudig te gebruiken. Lees voor gebruik wel altijd eerst de gebruiksaanwijzing. Je bedient een elektrische voetvijl bijna altijd door de knop op de handgreep in te drukken. Je activeert de motor van de roller of schijf en ziet dat deze gaat draaien. Het is de bedoeling dat je de roller of schijf met lichte druk over de huid met eelt beweegt.

Stappenplan voor het beste resultaat met een elektrische voetvijl

  1. Neem voordat je begint eerst een warm voetenbad. Dat verzacht je huid.
  2. Zet de voetenvijl aan en beweeg de roller of schijf zachtjes over de plekken waar je last van eelt hebt.
  3. Behandel alle plekken met eelt en herhaal waar nodig.
  4. Maak de roller schoon zodra je merkt dat de werking iets minder wordt.
  5. Klaar? Reinig je voeten met water.
  6. Gebruik een hydraterende voetencrème en voorkom zo dat de huid van je voeten uitdroogt.

Tip: voor het beste resultaat en blijvend mooie zachte voeten gebruik je de elektrische vijl in het begin twee tot drie keer per week. Daarna is ongeveer één keer per week behandelen voor de meeste voeten genoeg.

Doet het pijn om een elektrische voetvijl te gebruiken?

Nee, een elektrische voetvijl is de veiligste manier om pijnloos eelt van je voeten te verwijderen. De roller stopt namelijk automatisch met draaien zodra de druk te hoog wordt. Zo ga je nooit te ver of te lang door. Ook kun je kiezen voor rollers met verschillende grofheden. In het begin gebruik je een groffe roller en je eindigt met een fijne roller om je huid nog zachter te maken.

Let op: gebruik een elektrische voetvijl niet op een geïrriteerde huid, bijvoorbeeld door zonverbranding, blaren of wondjes.

Verschillende soorten elektrische voetvijlen

Elektrische voetvijlen komen in meerdere soorten en maten. De meest bekende variant is de vijl die je in de hand houdt met een draaiende roller. De Scholl Velvet Smooth elektrische eeltverwijderaar is daarvan een goed voorbeeld. Ook de voetvijl die je in je handpalm klemt en een draaiende schijf heeft, zien we regelmatig. De PediVac pedicure is daarvan een voorbeeld.

Naast de vorm van de elektrische voetvijl, heb je vaak ook de keuze tussen het wisselen van standaard AA-batterijen, of eenvoudig opladen via USB. Tot slot is de ene elektrische voetvijl waterdicht en de andere niet.

Elektrische voetvijl met roller

Voetvijl met een draaiende roller

De elektrische voetvijl met een draaiende roller komt het meeste voor. De Scholl Velvet Smooth is het meest bekend en krijgt de hoogste cijfers. Ook de elektrische voetvijl van Kruidvat is een handmodel met een roller. Met een roller heb je de beste controle over de plek waar je het eelt wilt weghalen.
Elektrische voetvijl met schijf

Voetvijl met een roterende schijf

Ook de elektrische voetvijl met een roterende schijf is redelijk bekend. Over het algemeen raden we voor regulier gebruik de variant met een roller aan. De voetvijl met een roterende schijf is vooral geschikt voor zeer dikke eeltlagen en kloven. Vooral voor het ruwere werk dus.

Het verschil tussen een standaard en een luxe elektrische voetvijl kopen

Je weet nu dat je vooral de keuze hebt tussen een elektrische vijl met een roller of een schijf. Maar er is nog meer mogelijk. De heel goedkope varianten elektrische voetvijlen zijn namelijk niet standaard voorzien van een oplaadbare accu, of zijn niet waterdicht.

Elektrische voetvijl op losse batterijen

De goedkoopste elektrische voetvijlen werken op losse batterijen. Na een aantal uren gebruik moet je de batterijen wisselen. Meestal gaan er standaard AA-batterijen in. Dit kan een goede optie zijn, maar we raden het alleen aan wanneer je de elektrische voetvijl maar weinig gebruikt, of een dunne eeltlaag hebt.

Oplaadbare elektrische voetvijl

Een elektrische voetvijl met een accu is een beter alternatief. Je betaalt er vaak 10 of 20 euro meer voor, maar deze uitgave verdien je in gebruiksgemak ruimschoots terug. Een oplaadbare elektrische voetvijl is eenvoudig op te laden via een standaard USB-aansluiting, of komt met een eigen adapter.

Waterdichte elektrische voetvijl

Tot slot is het belangrijk om te letten op de waterdichtheid. Voor het beste resultaat gebruik je een voetvijl namelijk altijd op een vochtige huid. Wanneer je elektrische voetvijl waterdicht is, dan gebruik je hem gewoon onder de douche, of zelfs in bad. Zo wordt het verzorgen van je voeten wel heel eenvoudig. Een echte aanrader dus!

Hoe vaak moet je de roller van een voetvijl vervangen?

Vervang de kop van de voetvijl zodra je voelt dat de vijl minder goed werkt. Meestal is dit na ongeveer 12 beurten. De koppen kunnen meerdere malen worden gebruikt, afhankelijk van hoe vaak je ze gebruikt en hoe hard je huid/eelt is. Ze gaan langer mee als je ze na gebruik van de voetvijl afneemt en schoonmaakt.

Wat is de beste elektrische voetvijl?

De beste elektrische voetvijl die je in Nederland kan kopen, voldoet aan de eisen die we hierboven noemden. Hij moet:

De Scholl Velvet Smooth Wet & Dry voetvijl

Volgens ons is de Scholl Velvet Smooth Wet & Dry voetvijl in 2021 de beste elektrische voetvijl op de markt. De Scholl Velvet Smooth Wet & Dry voetvijl is oplaadbaar, draadloos en kan droog, in bad of onder de douche worden gebruikt. Met zijn speciaal ontworpen roller, die gebruikt kan worden op een droge of vochtige huid, maakt hij je harde huid moeiteloos glad. De roller is namelijk speciaal ontworpen om harde eeltlagen gemakkelijk glad en zacht te krijgen. Ook heeft de Scholl Velvet Smooth Wet & Dry twee verschillende snelheden, zodat je nog beter de controle hebt over het eindresultaat.

De voordelen van de Scholl Velvet Smooth Wet & Dry elektrische voetvijl

Koop de Scholl Smooth Wet & Dry eeltverwijderaar op bol.com.

Hoe krijg je het beste resultaat met een elektrische voetvijl?

De Scholl Velvet Smooth Wet & Dry Oplaadbare Voetvijl is heel eenvoudig te gebruiken. Maak regelmatige bewegingen, waarbij je lichte tot matige druk uitoefent op de harde huid of het eelt. Je ziet de dode huid verdwijnen. De harde huid of het eelt is binnen enkele minuten verwijderd.

Elektrische eeltverwijderaar kopen?

Voor slechts iets meer dan 25 euro heb je al een professionele elektrische eeltverwijderaar in huis. Een echte aanrader dus! Hebben? Bekijk en koop de Scholl elektrische voetvijl op bol.com.

Bron hoofdbeeld: skimin0k/Shutterstock.com