Waarom zou je eeltpleisters kopen?
Eeltpleisters verwijderen eelt door ze op de plekken waar je last hebt van eelt te plakken. Na 3 tot 5 dagen laat de pleister uit zichzelf weer los. Je eelt verdwijnt daarna ook vanzelf. Ideaal voor kleinere eeltplekken op de hiel en bal van de voet. Fijn voor als je niet je hele voet wilt behandelen.
Eeltpleisters werken doordat ze doordrenkt zijn met salicylzuur, of een andere werkzame stof. Dit zorgt ervoor dat je eelt van je huid loslaat. Op deze pagina lees je meer over alle voordelen van eeltpleisters, maar zijn we ook eerlijk over de nadelen. Direct alle soorten eeltpleisters zien of meteen een pakje eeltpleisters kopen? Bekijk en vergelijk ze allemaal.
5 redenen om eeltpleisters te kopen
- Verlicht de pijn en verwijdert pijnlijke eeltplekken.
- Werken doelgericht.
- Veilig en doeltreffend.
- Beschermt de omringende gezonde huid.
- Goedkoop in aanschaf.
- Ideaal voor eeltplekken op de bal van de voet en hiel.
Wat zijn de voordelen van eeltpleisters?
Eeltpleisters zijn heel geschikt voor het verwijderen van lokale plekken met eelt. Waar je met eeltsokken ineens je hele voet behandelt, zet je eeltpleisters heel gericht in. Het grote voordeel van eeltpleisters is dat je ze op de eeltplek of een likdoorn plakt en deze zijn werk doet.
Binnen een aantal dagen laat de eeltpleister vanzelf los en komt het proces van eelt verwijderen op gang. Je loopt geen risico dat je per ongeluk teveel eelt weghaalt, zoals je met een eeltrasp of eeltschraper wel kan doen. Eeltpleisters zijn veilig en beschermen de omringende gezonde huid.
Hoe werken eeltpleisters precies?
Eeltpleisters werken door ze simpelweg op de verdikking met eelt of op een likdoorn te plakken. In een eeltpleister zit een werkzame stof die op de huid drukt. Deze stof, meestal salicylzuur dat ook in eeltsokken wordt gebruikt, zorgt ervoor dat het overtollige eelt van je huid loslaat.
Een eeltpleister laat na twee tot drie dagen vanzelf los, waarna ook het eelt begint los te laten. Een likdoorn was je na de behandeling met een eeltpleister met een spons en wat zeep van je voet af. Er bestaan ook eeltpleisters zonder werkzame stof, die tot doel hebben de eeltlaag week te maken, waardoor je deze later makkelijk verwijdert met een puimsteen of elektrische voetvijl.
Hoe gebruik je een eeltpleister?
Eelt verwijderpleisters werken heel doelgericht. Je hoeft voor gebruik geen
voetenbad te nemen om de huid van je voeten zacht te maken. Zorg er wel voor dat je je voeten even wast en daarna goed droog maakt. Door de plek goed droog te maken verbetert de hechting van de pleister en is het contact met je huid optimaal. Je plakt de pleister vervolgens op de eeltplek die je wilt behandelen.
Eeltpleisters zijn vooral geschikt voor eeltplekken op de bal van de voet en de hiel. Na het plakken laat je de pleister zo’n drie tot vijf dagen zitten. Als het goed is laat de pleister vanzelf los, gevolgd door je eeltplek. Wil je je hele voet behandelen? Overweeg dan eeltsokken, of gebruik een elektrische voetvijl op de plekken waar je met een pleister niet goed kan plakken.
Volg het onderstaande stappenplan voor het gebruik van een puimsteen.
Stappenplan voor het beste resultaat met eeltpleisters
- Was je voeten.
- Maak ze goed droog.
- Plak de eeltpleister centraal op de eeltplek die je wilt verwijderen.
- Druk de pleister goed aan.
- Laat de pleister 3 tot 5 dagen zitten.
- De pleister laat daarna uit zichzelf los.
- De eeltplek laat na een week ook helemaal los.
Tip: Blijft de eeltpleister lastig op zijn plek zitten? Trek dan een strakke sok aan. Ben je klaar met de behandeling? Smeer je voeten dan in met een voetencrème, om te voorkomen dat je huid droog wordt. Op die manier verbeter en versnel je het resultaat.
Wat kun je na de behandeling met een eeltpleister verwachten?
Verzorg de eeltplek na de behandeling met een laagje olie of crème. Zo geniet je snel van een heerlijk zacht aanvoelende huid. Gebruik bijvoorbeeld kokosolie, amandelolie, bodylotion of een speciale vochtinbrengende crème. Op de plek waar eerst een eeltlaag zat, gaat je huid weer glanzen en voelt deze weer zacht en soepel aan.
Doet het pijn om een eeltpleister te gebruiken?
Nee, een eeltpleister plakken doet geen pijn. De werkzame stof is zuur, maar heeft alleen een effect op de eeltlaag. Het salicylzuur laat de gezonde levende huid volledig met rust. Na de behandeling met een eeltpleister, laat het eelt op de behandelde plek vanzelf los. Dat duurt maximaal 5 dagen tot een week. Als de pleister na 3 tot 5 dagen loslaat, duurt het dus nog een paar dagen voordat je het eindresultaat ziet.
De vellen van de eeltlaag laten automatisch los, maar de verleiding is soms groot zijn om het proces zelf te willen versnellen door aan deze velletjes te trekken. Doe dit niet en laat het gebied met rust. Als je namelijk gaat trekken, loop je het risico ook wat gezonde huid mee te trekken, wat erg pijnlijke plekjes kan opleveren. Eventueel is een elektrische voetvijl een goed alternatief.
Mag je douchen met een eeltpleister?
De meeste eeltpleisters mogen niet nat worden, omdat de werkzame stof salicylzuur zijn werk dan niet meer doet. Het is dus het beste om een paar dagen niet te douchen, of een zakje om je voet te doen. Een bad nemen kan wel, maar zorg er ook dan voor dat je voet niet onder water komt.
Sommige mensen halen de eeltpleister er voor het douchen even af en plakken hem na het douchen weer terug. Er bestaan wel waterdichte eeltpleisters van Compeed waarmee je mag douchen, alleen hebben deze meestal geen werkzame stof en werken ze door de eeltplek alleen week te maken.
Hoe vaak gebruik je een eeltpleister voor het beste resultaat?
Wanneer je eeltlaag niet heel dik is, bereik je met een eeltpleister vaak een goed resultaat. Is de eeltlaag wel erg dik? Dan herhaal je de behandeling met een eeltpleister een aantal keren, totdat je tevreden bent over het resultaat. Je voeten zijn weer glad en lekker zacht. Bij dikke eeltlagen zijn een
elektrische voetvijl of
eeltsokken vaak een goed alternatief met een sneller resultaat.
Waar moet je op letten als je eeltpleisters gebruikt?
Eeltpleisters mogen zonder doktersadvies niet worden gebruikt door diabetici, tijdens de zwangerschap, borstvoeding of door kinderen onder de 16 jaar. Stop het gebruik bij ongemak en bewaar eeltpleisters altijd onder een temperatuur van 25 graden Celsius.
Wat zijn de beste eeltpleisters in 2025?
De
beste eeltpleisters die je in Nederland kan kopen zijn van het merk Scholl of Compeed en hebben de volgende eigenschappen:
- Effectief in het verwijderen van kleine eeltplekken en likdoorns.
- Bevatten salicylzuur als werkzame stof.
- Hebben een goede plakstrip en laten niet los als je je voeten beweegt.
- Geven zijdezachte voeten.
- Laten vanzelf los als ze uitgewerkt zijn.