Voetschimmel behandelen? Deze tips werken echt

Voetschimmel behandelen? Zo kom je er snel vanaf!

Last van voetschimmel en wil je het behandelen? Voetschimmel kan hardnekkig zijn en gaat niet zomaar over. Je herkent het op je voeten aan jeukende kloofjes tussen je tenen en heet dan ook wel zwemmerseczeem. Soms uit voetschimmel zich als vochtige witte huidschilfers, of juist een droge rode plek met zwarte puntjes. Voetschimmel komt ook voor op de voetzool of aan de rand van de voeten. De plekken zijn een ideale broedplaats voor bacteriën en moet je echt behandelen om er vanaf te komen.

Gelukkig kun je voetschimmel behandelen met goede en effectieve antischimmelcrèmes. Een voetschimmel heeft namelijk kans gezien om je huid binnen te dringen en daar een infectie te veroorzaken. De oorzaak daarvan is vaak een huid waarvan de beschermfunctie minder goed werkt. De normale huid is namelijk in staat om schimmels te weren. Een minder beschermde huid ontstaat bijvoorbeeld door een geïrriteerde, beschadigde of weke huid.

Is voetschimmel besmettelijk?

Heb je last van voetschimmel of zwemmerseczeem? Pas op, want voetschimmel is heel besmettelijk. Wanneer je veel op openbare plekken op blote voeten loopt, kun je zomaar een voetschimmel oplopen, of een ander besmetten. Zwembaden, sauna’s, gemeenschappelijke douches op sportverenigingen of de douches van hotels en sanitaire ruimtes van campings bijvoorbeeld. Dat zijn risicovolle plekken met een grote kans op een voetschimmelinfectie.

Wanneer loop je een verhoogd risico op voetschimmel?

Sommige mensen zijn vatbaarder voor een besmetting met voetschimmel:

Wanneer je met blote voeten over een besmette huidschilfer loopt, raak je eenvoudig besmet. De schimmelinfectie breidt zich vaak snel uit, waarna je ook voor anderen een risico vormt. Ook kun je jezelf verder besmetten via sokken en schoenen.

Heb ik voetschimmel? Dit zijn de symptomen van voetschimmel

Een voetschimmel herken je duidelijk aan de volgende symptomen:

Voetschimmel herkennen

Voetschimmel herken je vooral aan een rode en schilferige huid, die soms jeukt. Vooral bij zwemmerseczeem tussen de tenen. Als de schimmelinfectie hardnekkig is, dan kan de huid zelfs openbarsten. Ook gaat een schimmelinfectie vaak gepaard met een vieze geur. Voetschimmel aan de zijkanten van de voet herken je aan schilferende plekken met puistjes en blaasjes. In het eelt op je hiel kunnen hielkloven ontstaan.

Voetschimmel behandelen? Zo kom je er voor altijd vanaf

In Nederland heeft ongeveer 10 procent van alle mensen te maken met voetschimmel of kalknagels. Ook mensen met zweetvoeten of een beschadigde huid lopen een groter risico op het ontstaan van voetschimmel of zwemmerseczeem.

Gelukkig is voetschimmel eenvoudig te behandelen met een speciaal middel tegen schimmels, waardoor de infectie verdwijnt. Daarnaast is het nodig om je gedrag aan te passen, zodat je niet opnieuw met een voetschimmel geïnfecteerd raakt.

Ten eerste is het belangrijk om je voetschimmel met een middel tegen voetschimmel dagelijks te behandelen. Wij hebben zeer goede ervaring met de Mycosan Voetschimmel Behandeling. Deze doodt 99% van de schimmels die voetschimmel veroorzaken. Volg daarnaast het volgende stappenplan.

Stappenplan om van voetschimmel af te komen

  1. Was je voeten elke dag, zonder zeep. Zeep tast de zuurgraad van de huid van je voeten namelijk aan en maakt ze gevoeliger voor een voetschimmelinfectie.
  2. Droog je voeten altijd goed af, vooral tussen je tenen.
  3. Trek elke dag schone en vochtopnemende sokken aan. Katoenen sokken zijn ideaal.
  4. Draag goed ventilerende schoenen.
  5. Wissel elke dag van schoenen.
  6. Loop thuis of op je werk zoveel mogelijk op sokken, zodat je geen last van zweetvoeten krijgt.
  7. Draag slippers in gemeenschappelijke doucheruimten en zwembaden.
  8. Start een behandeling tegen voetschimmel zodra je de eerste symptomen van voetschimmel herkent.

Wanneer zie je resultaat als je de behandeling tegen voetschimmel bent gestart?

De eerste dagen na de behandeling van voetschimmel, merk je dat eventuele jeuk veel minder wordt. Een aantal dagen later zie je dat de huid er minder rood en droog uitziet. Ook losse huidschilfers verdwijnen. De schimmelinfectie breidt zich niet verder uit, omdat de groei van de voetschimmel is geremd.

Gemiddeld duurt het ongeveer twee weken voordat je er al helemaal vanaf bent en de huid van je voeten zich helemaal herstelt. Voetschimmel is dus heel goed te behandelen, waar dat met kalknagels vaak veel lastiger is. Tip: zet de behandeling tegen voetschimmel ook na het verdwijnen van de symptomen nog een paar weken voort. Zo weet je zeker dat alle sporen van de schimmel zijn verdwenen.

Mijn methode tegen voetschimmel proberen?

Zelf heb ik lang last gehad van kalknagels, waarschijnlijk het gevolg van een voetschimmelinfectie. Zowel mijn kalknagels als de voetschimmel heb ik succesvol behandeld met Mycosan Voetschimmel behandeling. Ik denk dat het de moeite loont om mijn methode in ieder geval een tijd te proberen. Je hebt er wel wat discipline voor nodig, maar het loont echt. Kijk hieronder voor meer informatie over Mycosan anti voetschimmel.

Waarom de Mycosan voetschimmel behandeling kopen?

Mycosan voetschimmel behandeling kopen
Mycosan voetschimmel behandeling kopen

Doodt schimmels die voetschimmel veroorzaken. Symptomen als jeuk, een branderig gevoel, roodheid, een onfrisse geur en het schilferen en/of barsten van de huid worden snel verholpen. De unieke dubbelzijdige precisiekwast van de Mycosan Voetschimmel Behandeling werkt hygiënisch & effectief. De brede zijde van de kwast voorkomt de spreiding van schimmels naar andere lichaamsdelen, terwijl de dunne zijde ook moeilijk bereikbare plekken bereikt, zoals tussen de tenen.

Lees meer in de Mycosan webshop en koop de voetschimmel behandeling.

Voor 21:00 uur besteld, volgende werkdag in huis.
Discreet geleverd in een neutrale verpakking. Gratis verzending.

Bron hoofdbeeld: Karen Grigoryan/Shutterstock.com