Eeltschraper kopen? Zo werkt het en dit zijn de beste

Waarom zou je een eeltschraper kopen?

Een eeltschraper is nog het beste te vergelijken met een klein scheermesje voor je huid. Je verwijdert er nauwkeurig en direct je eeltlagen mee. Meestal gemaakt van duurzaam roestvrijstaal en geleverd met meerdere mesjes.

Een eeltschraper werkt twee kanten op. Je huid is snel eeltvrij, maar ga wel altijd voorzichtig te werk. Op deze pagina lees je meer over alle voordelen van eeltschrapers, maar zijn we ook eerlijk over de nadelen. Direct alle soorten eeltschrapers zien of meteen een eeltschraper kopen? Bekijk en vergelijk ze allemaal.

5 redenen om een eeltschraper te kopen

Hoe werkt een eeltschraper precies?

Een eeltschraper is een soort scheermes voor eelt. Je verwijdert er op een zachte en efficiënte manier eelt mee. Een eeltschraper is een handmatige eeltverwijderaar met scherpe mesjes, waarbij je goed moet opletten dat je niet te hard duwt. In de meshouder zitten mesjes die aan beide kanten scherp zijn. Zo verwijder je eelt in beide schraaprichtingen. Nieuwe mesjes voor een eeltschraper bestel je trouwens gemakkelijk bij.

Eelt schrapen is heel eenvoudig. Breng de eeltschraper tegen je huid aan op de plek waar het eelt begint en schraap rustig van de huid af. Je hoeft geen harde druk te zetten om je eelt te verwijderen. In principe zijn je handen of voeten binnen een paar minuten helemaal eeltvrij!

Stappenplan voor het beste resultaat met eeltcrème

  1. Neem een warm voetenbad of een douche van 15 minuten.
  2. Zet de eeltschraper recht op het eelt.
  3. Maak een rechte beweging en oefen niet teveel druk uit.
  4. Behandel de eeltplekken alsof je met een kaasschaaf werkt.
  5. Stop op tijd wanneer je eeltlaag bijna weg is.
  6. Spoel je voeten goed af.
  7. Maak je voeten droog.
  8. Werk de behandelde plekken bij met een puimsteen of elektrische voetvijl met een fijne structuur roller.

Doet het pijn om een eeltschraper te gebruiken?

Het gebruik van een eeltschraper of eeltschaaf is niet pijnlijk, maar let wel goed op dat je niet te veel eelt in één keer weghaalt. Gebruik een eeltschraper ook alleen op eelt. Op gezonde huid loop je namelijk het risico op beschadigingen en sneetjes, als je deze per ongeluk met een eeltschraper behandelt.

Tip: Dikke lagen eelt verwijder je het beste met een elektrische voetvijl, of gebruik eeltsokken.

De beste RVS eeltschraper tegen eelt
De beste eeltschraper kopen

Ga niet aan de slag met de goedkope eeltschrapers, maar koop een degelijk product van roestvrijstaal met een goede bescherming van de scherpe mesjes. Deze eeltschraper heeft goede reviews en raden we aan.

Voor slechts 19,95 euro heb je al een kwalitatieve eeltschraper in huis. Een echte aanrader en met direct resultaat. Bekijk en koop deze luxe RVS eeltschraper op bol.com.

Bron hoofdbeeld: Andrej Safaric/Shutterstock.com