Voeten scrubben? Ontdek alle voordelen en zo doe je het

Waarom je voeten scrubben?

Waarom zou je voeten scrubben? En hoe scrub je jouw voeten het beste? Veel mannen en vrouwen hebben last van voetproblemen, zoals overtollig eelt en droge voeten of juist zweetvoeten.

Ook vervelende hielkloven, pijnlijke likdoorns, irritante jeuk of voetschimmel en kalknagels komen vaak voor. In veel gevallen zorgt het scrubben van je voeten voor verlichting van de klachten.

Wanneer is voeten scrubben een goede oplossing? En bij welke voetproblemen kun je beter niet scrubben? Het doel van voeten scrubben is in ieder geval om dode huidcellen en eelt te verwijderen. Dat doe je met een puimsteen of een elektrische eeltverwijderaar.

Waarom voeten scrubben?

Het scrubben van je voeten is een goed middel tegen overtollig eelt, likdoorns en eeltknobbels. Wanneer je je voeten ongeveer één keer per week een scrub behandeling geeft, helpt dat je harde dode huidcellen te verwijderen.

Tip: Neem vooraf een voetenbad om de huid al wat te verzachten voordat je gaat scrubben. Spoel en droog je voeten na het voetenbad goed af.

Gebruik voor het beste resultaat na de behandeling een hydraterende voetcrème. We raden hiervoor een voetherstel crème aan.

Maak er een gewoonte van om je voeten elke week een keer te scrubben. Op die manier voorkom je het ontstaan van nieuwe eeltplekken en blijven je schoenen lekker zitten.

Last van hielkloven of voetschimmel?

Let op: We raden niet aan om je voeten te scrubben als je last van hielkloven of een voetschimmel hebt. Ook bij kalknagels is het opletten dat je andere nagels niet onderling besmet. Gebruik een speciale klovencrème bij hielkloven. Heb je last van voetschimmel? Behandel voetschimmel met een antibacterieel middel en neem regelmatig een ontsmettend voetenbad.

Voeten scrubben met een puimsteen

Een puimsteen is een grof aanvoelende steen met gaatjes, waarmee je een laagje eelt eenvoudig van je voeten verwijdert. Je gebruikt hem door de puimsteen nat te maken en vervolgens in gelijkmatige bewegingen een groot oppervlak van je voeten te behandelen. Druk daarbij niet te veel druk uit.

Scrubben met een puimsteen zorgt ervoor dat niet alleen je eelt, maar ook andere ruwe en harde plekjes verdwijnen. Het stimuleert verder de groei van de gezonde huid. Na het scrubben met een puimsteen voelt je huid weer glad en zacht aan. Klinkt goed? Een puimsteen kopen.

Voeten scrubben met een elektrische voetvijl

Ook een elektrische voetvijl is heel geschikt om je voeten mee te scrubben. Het is een eenvoudige en snelle manier om zonder gedoe van het eelt op je voeten af te komen. Een elektrische voetvijl heeft een draaiende roller of schijf waarmee je jouw eeltlaag in een handomdraai zelf verwijdert. Geen kans dus dat je per ongeluk teveel eelt weghaalt.

5 redenen om een elektrische voetvijl te kopen

De beste oplossing tegen eelt? Probeer eens een elektrische voetvijl

Wil je echt op een eenvoudige manier effectief zelf je eelt verwijderen? Probeer het met een elektrische voetvijl. Het apparaatje bestaat uit een handgreep, met aan het uiteinde een draaiende roller. De roller is voorzien van speciale diamantkristallen die eelt en harde huid snel verwijderen. Je voeten voelen direct weer lekker glad en zacht.

Beste tip tegen eelt is een elektrische voetvijl
Scholl elektrische voetvijl

Om van eelt op je voeten af te komen, is een elektrische voetvijl echt ideaal. We spreken uit ervaring en raden het iedereen aan. Vooral de elektrische voetvijlen van het merk Scholl zijn effectief. Professionele pedicures gebruiken hem ook. Scholl is een bekend merk en maakt betrouwbare en veilige voetverzorgingsproducten van hoge kwaliteit.

Voor slechts iets meer dan 30 euro heb je er al een in huis. Een echte aanrader dus! Hebben? Bekijk en koop de Scholl elektrische voetvijl op bol.com.

De voordelen van een elektrische voetvijl

Bron hoofdbeeld: admin_design/Shutterstock.com