We beschrijven de verschillen tussen deze verschillende soorten eelt. Pathologisch eelt verwijder je zelf gemakkelijk met een elektrische voetvijl of eeltsokken. Bekijk ook de andere tips om zelf eelt te verwijderen.
Een dikke eeltlaag drukt de onderliggende huid dicht. De huidcellen krijgen niet de nodige voedingsstoffen en verhoornen daardoor sneller. Wanneer de eeltlaag samengroeit met de lederhuid (de laag onder de opperhuid), dan krijg je soms een pijnlijk en branderig gevoel.
Bij hyperkeratose van de huid voelt de eeltlaag dik en ruw aan. Soms is een groot deel van de huid op je voeten verdikt, soms ook juist een kleine punt (likdoorn). De plaats en uitgebreidheid van de laag zegt vaak veel over de oorzaak van de overmatige eeltvorming.
Wil je echt op een eenvoudige manier effectief zelf je eelt verwijderen? Probeer het met een elektrische voetvijl. Het apparaatje bestaat uit een handgreep, met aan het uiteinde een draaiende roller. De roller is voorzien van speciale diamantkristallen die eelt en harde huid snel verwijderen. Je voeten voelen direct weer lekker glad en zacht.
Om van eelt op je voeten af te komen, is een elektrische voetvijl echt ideaal. We spreken uit ervaring en raden het iedereen aan. Vooral de elektrische voetvijlen van het merk Scholl zijn effectief. Professionele pedicures gebruiken hem ook. Scholl is een bekend merk en maakt betrouwbare en veilige voetverzorgingsproducten van hoge kwaliteit.
Voor slechts iets meer dan 30 euro heb je er al een in huis. Een echte aanrader dus! Hebben? Bekijk en lees alle reviews en bekijk de Scholl elektrische voetvijl op bol.com.