Beste tips tegen eelt. Geen lelijke voeten meer

Zelf eelt verwijderen? De beste tips tegen eelt

Stoor je jezelf aan het eelt op je handen of voeten? Vind je het er niet uitzien en zit je regelmatig met je nagels aan je eelt te pulken? Trek je daarbij soms per ongeluk iets teveel weg, waardoor je ineens een pijnlijke plek op je voet hebt? Of heb je op een andere manier last van het eelt? Vind je jouw voeten gewoon niet mooi met die lelijke eeltplekken? Wat de reden ook is, je wilt van je eelt af en weer mooie zachte voeten.

We hebben gelukkig goed nieuws voor je, want zelf eelt verwijderen is gemakkelijker dan ooit. Er bestaan meerdere manieren om snel en eenvoudig van je eeltplekken af te komen. Daarvoor hebben we de beste tips tegen eelt verzameld en voor je op een rij gezet. Van eeltsokken tot speciale eeltcrème en het gebruiken van een handige elektrische voetvijl. Bekijk alle tips tegen eelt en kijk welke je het meeste aanspreken.

Beste tip tegen eelt is een elektrische voetvijl
Tip 1: Elektrische voetvijl

Wil je echt op een eenvoudige manier zelf je eelt verwijderen? Ga dan aan de slag met een elektrische voetvijl. Het apparaatje bestaat uit een handgreep, met aan het uiteinde een draaiende roller. De roller is voorzien van speciale diamantkristallen die eelt en harde huid snel verwijderen. Je voeten voelen direct weer lekker glad en zacht aan. Superhandig en snel eelt verwijderen.

Lees alles op deze site over de elektrische eeltverwijderaar, of koop direct op bol.com.

Goede tips tegen eelt zijn eeltsokken
Tip 2: Eeltsokken

Eeltsokken zijn speciale sokken met daarin een werkzame stof die het eelt uitdroogt. Na enkele dagen tot een week gaat je voet vervellen en laat het eelt vanzelf los. Wat overblijft is een schone en zachte huid, zonder vieze eeltplekken. Goede eeltsokken geven snel resultaat, alhoewel het vervellen voor sommige mensen er wat heftig uit kan zien. Toch zijn eeltsokken een effectieve manier om zelf je eelt weg te halen.

Lees meer over alle voordelen en nadelen van eeltsokken, of koop direct op bol.com.

Beste tips tegen eelt eeltcreme smeren
Tip 3: Eeltcrème

Een eeltcrème smeer je eenvoudig op de harde huid van je voet en zorgt ervoor dat de harde eeltlaag los laat. Meestal zie je het eerste resultaat na een week tot enkele weken. Je huid voelt na gebruik van een eeltcrème meteen soepeler en zachter. Het dringt in de huid en absorbeert snel. Helpt het eelt te verminderen, maar vooral geschikt als aanvullende behandeling bij gebruik van een elektrische voetvijl.

Lees meer over alle voordelen en nadelen van eeltcreme, of koop direct op bol.com.

Eelt wehalen tips met puimsteen
Tip 4: Puimsteen

Een puimsteen is een blokje vulkanisch natuursteen waarmee je een eeltlaag als het ware wegschuurt. Deze behandeling herhaal je dagelijks, totdat je huid weer heerlijk glad aanvoelt. Het werkt het beste wanneer je voor gebruik je voeten in een voetenbad met lauw water al wat zachter maakt. Er zijn ook modellen met een handvat verkrijgbaar als eeltrasp.

Lees meer over de voordelen en nadelen van een puimsteen, of koop direct op bol.com.

Zelf eelt verwijderen met een eeltschraper
Tip 5: Eeltschraper

Een eeltschraper is nog het beste te vergelijken met een klein scheermesje voor je huid. Je verwijdert er nauwkeurig en direct je eeltlagen mee. Meestal gemaakt van duurzaam roestvrijstaal en geleverd met meerdere mesjes. Werkt twee kanten op. Je huid is snel eeltvrij, maar ga wel altijd voorzichtig te werk.

Lees meer over hoe een eeltschraper werkt, of koop direct op bol.com.

Eeltpleisters tegen eelt
Tip 6: Eeltpleisters

Eeltpleisters verwijderen eelt met behulp van salicylzuur. Je plakt de pleisters gemakkelijk op de plekken waar je last hebt van eelt. Na 3 tot 5 dagen laat de pleister uit zichzelf weer los. Je eelt verdwijnt daarna ook vanzelf. Ideaal voor kleinere eeltplekken op de hiel en bal van de voet. Fijn voor als je niet je hele voet wilt behandelen.

Lees meer over alle voordelen en nadelen van eeltpleisters, of koop direct op bol.com.

Waarom zou je eelt weghalen?

Je hebt nu de beste tips tegen eelt gezien. Maar waarom zou je eelt verwijderen? Daar zijn een aantal goede redenen voor:

De beste oplossing tegen eelt? Probeer eens een elektrische voetvijl

Wil je echt op een eenvoudige manier effectief zelf je eelt verwijderen? Probeer het met een elektrische voetvijl. Het apparaatje bestaat uit een handgreep, met aan het uiteinde een draaiende roller. De roller is voorzien van speciale diamantkristallen die eelt en harde huid snel verwijderen. Je voeten voelen direct weer lekker glad en zacht.

Beste tip tegen eelt is een elektrische voetvijl
Scholl elektrische voetvijl

Om van eelt op je voeten af te komen, is een elektrische voetvijl echt ideaal. We spreken uit ervaring en raden het iedereen aan. Vooral de elektrische voetvijlen van het merk Scholl zijn effectief. Professionele pedicures gebruiken hem ook. Scholl is een bekend merk en maakt betrouwbare en veilige voetverzorgingsproducten van hoge kwaliteit.

Voor slechts iets meer dan 30 euro heb je er al een in huis. Een echte aanrader dus! Hebben? Bekijk en koop de Scholl elektrische voetvijl op bol.com.

De voordelen van een elektrische voetvijl

Bron hoofdbeeld: Africa Studio/Shutterstock.com